loopvogels (deze vogels kunnen niet vliegen!)

04-01-2013 20:22

Deze vogels kunnen niet vliegen! Op de foto struisvogel-emoe

Emoe=

 Hij kan niet vliegen, omdat hij daar te zwaar voor is. Hij kan hele lange tochten maken, hij trekt soms wel van Noord naar Zuid-Australië.

struisvogel=

Een struisvogel legt meestal 10 eieren, maar toch liggen er soms wel 40 eieren in. Dat komt doordat hun vriendinnen ook hun eieren in het nest leggen. 

pinguïn=

Dit is de beroemdste loopvogel, ze leven meestal in koude gebieden. Het mannetje broedt de eieren uit. Sommige pinguïnsoorten organiseren créches voor hun kleintjes. Normale pinguïnkolonies tellen zo'n 200 leden, maar ze kunnen wel duizend keer zo groot zijn! Pinguïns maken graag vrienden. Ze communiceren door middel van lichaamstaal. Ze brengen een groot deel van hun leven staand door. Ze eten vis. 

Dit is de keizerspinuïn, hij kan wel 18 minuten onder water blijven zonder adem te halen. Hij duikt soms wel 500 meter diep. Hij is de grootste pinguïnsoort.

Dit is de Ezelspinguïn, hij komt aan zijn naam omdat zijn roep klingt als iaaaah-iaaaah. Je hoort hem al van honderden meters ver.

Dit is de macaronipinguïn, hij broedt op hoge plaatsen. Hij klimt er zelf naar toe. In zijn eerste levensjaar heeft hij nog een kort kuifje.

Kasuaris=

Dit is de helmkasuaris, het mannetje broedt de eieren uit. De eieren zijn donkergroen van kleur. De helm beschermt zijn kop.