reptielen

13-01-2013 13:46

Reptielen

Reuzengordelstaarthagedis (Cordylus giganteus)

Reptielen zijn koudbloedige dieren, de groep bestaat uit hagedissen, slangen, schildpadden en krokodillen.

Op de foto: Reuzengordelstaarthagedis.

 

 

 

schildpadden

 

Op de foto zie je een muskusschildpad.
 
 
 
 
 
 
 
 

zeeschildpadden= 

Op de foto zie je een karetschildpad.

Ze zijn al 200 miljoen jaar op de aarde, ze eten kwallen, vissen en kreeften. Hun grootste vijand is de mens. Om hun prooi te vinden gebruiken ze hun uitpuilende ogen. Hun schild dient als bescherming. Sommige soorten leggen wel 2300 km af om voedsel te vinden.

De helmschildpad (Testudo marginata)

Landschildpadden=

Ze baden wel af en toe in het water, maar zwemmen nooit echt.

Op de foto zie je een helmschildpad

 

 

 

 

Gewone doosschildpad

Moerasschildpadden=

Op de foto zie je een gewone doosschildpad.

Het zijn niet echt schildpadden om als huisdier te houden, meestal sterft zo'n beestje in gevangenschap al na 1 jaar terwijl ze in het wild meestal tientallen jaren oud worden.

 

 

 

 

 

Dit is de alligatorschildpad, ze leven in donkere moerassen in de verenigde staten. Hij eet vooral vis, maar vangt soms ook kleine slangen en baby alligators. Als er een school vissen langs komt grijpt de alligatorschildpad in. Hij laat zijn rode tong zien, die erg op een worm lijkt en als er een visje zijn bek in zwemt. Hap! Het meeste deel van hun leven brengen ze op de bodem door, alleen de vrouwtjes komen op land om eieren te leggen. Ze leggen ongeveer 150 eieren per keer. Van die eieren komen er maar ongeveer 30 uit. Vossen en wasberen vinden ze heerlijk. Door hun schild vallen ze niet zo op. Er groeien zelfs kleine plantjes op zijn schild! Het is helemaal bedekt met bobbeltjes. Jammer genoeg worden ze steeds zeldzamer in het wild. Ze worden bijvoorbeeld gedood door vissers omdat ze aas opeten en netten vernietigen. (lekker puh voor die vissers). Veel mensen vinden zijn vlees heel erg lekker en zijn schild is natuurlijk een goed souvenir. Het is nu een bedreigd diersoort. Maar ook hun natuurgebied krimpt.